BOWERY Blog

INSPIRATIE & FOOD BLOGS VANUIT HET HART VAN BOWERY RESTAURANT.

Bowery Food Market

Bowery Food Market

The opening of our Bowery restaurant, which is already more than two years ago, was a big adventure. With all experience we brought on as a team, it was still a big jump without a safety net. With ups and downs we managed to take the first steps with an enormous drive...

Wijn, wijn en nog eens wijn….

Wijn, wijn en nog eens wijn….

Inmiddels ben ik twee maanden werkzaam in Bowery Restaurant en het lijkt mij een mooi moment om mezelf via deze blog voor te stellen. Naast de presentatie van de ‘wine of the week’ op onze social media kanalen ben ik, als sommelier, verantwoordelijk voor elk heerlijk...

Met de handen in de klei

Met de handen in de klei

Ik wil altijd innoveren, in beweging blijven en vernieuwen. Om dit te bereiken probeer ik continu nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe dingen te proberen en reizen te maken. Dat je nooit genoeg kan reizen is zeker, maar voor een geweldige reis hoef je niet per sé heel...

Gezonde inspiratie

Gezonde inspiratie

We zijn alweer in een nieuw jaar aanbeland, een jaar waarin we onze kaart weer meermaals gaan vernieuwen. Enkele weken geleden zijn we inspiratie op gaan doen in het Westland, waar vele lokale landbouwers hun grond hebben. We zijn op bezoek geweest bij Koppert Cress...

Een nieuwe start met een jaar ervaring

Een nieuwe start met een jaar ervaring

Na de feestdagen is het tijd voor een nieuwe start. Tijd om te focussen op nieuwe kansen, het perfectioneren van details en het maken van veranderingen. Één van deze veranderingen is onze nieuwe menukaart die gepland staat voor begin maart, de start van de lente. Dit...

Een jaar gevuld met gastvrijheid

Een jaar gevuld met gastvrijheid

Het één jarig jubileum van Bowery Restaurant op 17 december bracht een einde aan een openingsjaar gevuld met bijzondere momenten. Al deze momenten hebben één ding gemeen, ze zijn namelijk allen gebouwd op gastvrijheid. Gastvrijheid speelt een belangrijke rol in mijn...

Nieuw seizoen, nieuwe wijnen

Nieuw seizoen, nieuwe wijnen

Na 10 maanden zijn we toe gekomen aan de inmiddels 3e kaart van Bowery Restaurant. Wat voor mij erg belangrijk is tijdens het samenstellen van de menukaart zijn de brainstorm sessies met het team. Tijdens deze sessies focussen we op het creatieve proces, waarbij ik aangeef wat ik in de nieuwe kaart terug wil zien en welke richting we op willen gaan. Het is daarbij een groot voordeel dat we al ruim 10 maanden intensief samenwerken in een vast team, waardoor iedereen heel goed weet wat ik belangrijk vind in de smaak en presentatie van een gerecht.

De inspiratie voor onze derde menukaart

De inspiratie voor onze derde menukaart

Na 10 maanden zijn we toe gekomen aan de inmiddels 3e kaart van Bowery Restaurant. Wat voor mij erg belangrijk is tijdens het samenstellen van de menukaart zijn de brainstorm sessies met het team. Tijdens deze sessies focussen we op het creatieve proces, waarbij ik aangeef wat ik in de nieuwe kaart terug wil zien en welke richting we op willen gaan. Het is daarbij een groot voordeel dat we al ruim 10 maanden intensief samenwerken in een vast team, waardoor iedereen heel goed weet wat ik belangrijk vind in de smaak en presentatie van een gerecht.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Food & Inspiration