Executive Chef Edwin van den Heijkant en Restaurant manager van Rick Bakker van Bowery Restaurant

Menu


De Executive Chef, Edwin van den Heijkant, selecteert zijn producten met zorg en aandacht. Hierbij laat hij zich inspireren door het seizoen en combineert de beste lokale producten met internationale invloeden. Restaurant Manager Rick Bakker en zijn team maken jouw lunch of diner een onvergetelijke ervaring en adviseren over de beste wijn-spijs combinaties.


Wijn menuDownload menu (PDF)

At any time

IDEAAL OM TE DELEN OP ELK MOMENT VAN DE DAG


  • Zwarte peper worst 7 Gedroogde worst van Brandt en Levie uit Amsterdam
  • Brandt en Levie chorizo 8 Nederlandse worst met paprika en knoflook
  • Livar ham 9 Coppa ham van het Livar varken
  • Prosciutto Crudo San Danielle 12,5 12 Maanden gedroogd
  • Lalab 4,5 Crudité | Sambal trassi
  • Gyoza 4 stuks 8 Kip | Chili | Soja
  • Umami-oester Asian Style koud – per stuk 2,5 Komkommer | Rettich | Zwarte peper | Paksoi | Ponzu
  • Umami-oester warm – per stuk 2,5 Gegratineerd | Spinazie | Hollandaise
  • Selectie van dimsum 12 8 stuks | Gestoomd | Chili | Soja
  • Oesterzwam bitterbal 4 4 stuks | Onze oesterzwammen worden gekweekt op ons oude koffieprut


Let’s begin


  • Tartaar 15 MRIJ rund | Mosterd | Sjalot | Truffel vinaigrette | Brioche
  • Gemarineerde entrecôte 13 Venkel | Tomaat | Groene linzen | Yoghurt | Rozemarijn
  • Poke bowl 14 Tonijn | Ponzu | Avocado
  • Gegratineerde geitenkaas 12 Aubergine | Artisjok | Piccalilly | Zuurdesem
  • Sashimi tonijn en zalm 17 Wasabi | Rettich | Komkommer | Soja
  • Caesar salade 13 Gegrilde kip | Croutons | Ansjovis | Boerenopleg kaas


From the kettle


  • Schaaldieren crèmesoep 13 Scheermessen | Wortel | Zuurdesem
  • Pastinaak crèmesoep 8 Watercress | Bundelzwam | Bloemkool | Tortilla
  • Soto ajam 11 Kip | Ei | Taugé | Emping

VLEESSELECTIE


Wij gebruiken zowel Hollands weiderund als premium MRIJ rundvlees van de gepassioneerde slager Piet van den Berg in onze menukaart.
De roodbonte koeien lopen vrij rond op diverse landerijen door Nederland, wat voor een prachtige vetbedekking zorgt.
Voor enkele premium cuts, hebben wij gekozen voor USA Black Angus rundvlees.
Dit vlees is meer dooraderd, waardoor het wat zachter is qua textuur.

Chef’s suggestie


  • Gelakte zalm 26 Tsuyu | Appelstroop | Kimchi | Geroosterde paprika
  • Gepocheerde scholfilet 28 Artisjok | Selderij | Girolles | Crèmesaus
  • Hollandse MRIJ kalf 32 Pastinaak | Bundelzwam | Ravioli ‘Oudwijker Robiola’ | Kalfsjus
  • Nasi goreng 27 Kipsaté | Varkenssaté | Gamba in tempura | Pindasaus


Aziatische keuken


  • Livar buikspek 24 Teriyaki | Zoete aardappel | Spitskool | Sesam
  • Gamba 26 Curry | Nasi Koening | Broccoli
  • Krokante maïskip 24 Paksoi | Aubergine | Tomaat
  • Aziatische rundvlees wok 23 Eiernoedels | Seizoensgroenten | Soja | Gember | Cashewnoten


Burgers & Breads


  • Bowery burger 21 Hollands MRIJ rundvlees | Brioche brood | Gebakken ei | Truffelmayonaise | Livar spek | MRIJ kaas | Friet
  • Pulled chicken 14 Barbecue | 5 Spices | Mandarin pancake | Zoet-zuur
  • Wrap 15 Kip | Ras el hanout | Pompoen | Hummus


Stel uw salade zelf samen


  • Mix van diverse slasoorten 6,5 Komkommer | Tomaat
  • Kies uw groenten 3 Avocado | Gegrilde groenten | Paddestoelen
  • Kies uw kazen 3 Buffelmozzarella | Geitenkaas | Parmezaanse kaas
  • Kies uw vlees 4 Livar coppa | Brandt en Levie chorizo
  • Kies uw vis 5 Gebakken zalm | Gebakken gamba's
  • Kies uw dressing Asian | French | Mosterd | Caesar | Yuzu


All about vegetables


  • Risotto 21 Bospaddenstoelen | Selderij | Gepocheerd ei | Remeker rijp kaas
  • Vegetarische wok 16 Eiernoedels | Tofu | Soja | Seizoensgroenten | Cashewnoten
  • Gado Gado 19 Haricot vert | Ei | Tofu | Spitskool | Pinda

Zelf samenstellen:
het perfecte grill gerecht


1 Van onze Josper oven & lava grill

  • Zeebaars 29
  • MRIJ zijlende (200 gram) 29
  • Weiderund dry aged entrecote (200 gram) 34
  • USA Creekstone Black Angus rib eye (250 gram) 45
  • USA Creekstone Black Angus cote de boeuf 75


2 Kies uw garnituur

Bloemkool | Citroen | Panko | Amandelen
Gestoofde spinazie
Paddenstoelen | Knoflook | Peterselie
Yeung-chow | Gebakken rijst | Chorizo | Bosui
Ambachtelijke friet
Roseval aardappel


3 Kies uw saus

Marsala
Béarnaise
Boter | Salie | Citroen
Groene peper
Paddenstoelen

EINDIG JE DINER MET EEN “SWEET SURPRISE” OF MET ONZE HEERLIJKE HOLLANDSE KAZEN


Onze kazen zijn zorgvuldig geselecteerd samen met Kaashandel L’Amuse. Betty Koster is in de Nederlandse kaashandel
de absolute koningin van de kaas. Het meest belangrijke voor L’Amuse is de rijping.
De juiste temperatuur en vochtigheid maken een kaas onweerstaanbaar.

Sweet surprise


  • Chocolade brownie 9 Walnoten | Kweepeer | Toffee | Mascarpone-ijs
  • Pandan sponge cake 8 Kokos | Mango | Rode peper | Yoghurt-ijs
  • Yoghurt 9 Caramel | Pompoen | Koffie | Pistache
  • Doyenné du Comice peer 8 Champagne | Cheesecake | Vijgen | Vanille-ijs
  • Vanille parfait 9 Nougat | Cranberry | Speculaas | Sinaasappel
  • Say cheese 12,5 Wij serveren een selectie van 5 Nederlandse kazen, gekozen op rijpheid en kwaliteit.

Bereikbaarheid


Bowery is gunstig gelegen op Amsterdam Airport Schiphol, in de buurt van Hoofddorp & Haarlem. Wij zijn zowel per auto als met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Wanneer je luncht of dineert in Bowery kun je tot 4 uur gratis parkeren in de ondergrondse parkeergarage. Kom je toch met het openbaar vervoer, hebben wij een overdekte verbinding met het station op de luchthaven.

Adres


Bowery Restaurant
Hilton Amsterdam Airport Schiphol
Schiphol Boulevard 701
1118 BN, Schiphol
T: +31-20-7104075


Openingstijden


  Lunch Diner
Ma – Vrij 12:00 – 15:00 17:00 – 23:00
Zat & Zo. 12:00 – 15:00 17:00 – 23:00

Social


Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe menu’s en gerechten? Leren van de chef, restaurant manager en sommelier over hun favoriete gerechten en wijnen en hoe je deze het beste kunt combineren? Volg ons!