Executive Chef Edwin van den Heijkant en Restaurant manager van Rick Bakker van Bowery Restaurant

Menu


De Executive Chef, Edwin van den Heijkant, selecteert zijn producten met zorg en aandacht. Hierbij laat hij zich inspireren door het seizoen en combineert de beste lokale producten met internationale invloeden. Restaurant Manager Rick Bakker en zijn team maken jouw lunch of diner een onvergetelijke ervaring en adviseren over de beste wijn-spijs combinaties.


Wijn menuDownload menu (PDF)

At any time

IDEAAL OM TE DELEN OP ELK MOMENT VAN DE DAG


  • Zwarte peper worst 7 Gedroogde worst van Brandt en Levie uit Amsterdam
  • Gyoza 4 stuks 8 Kip | Chili | Soja
  • Lomo 8 Gedroogde en gepekelde Nederlands varkensfilet
  • Livar ham 8 Coppa ham van het Livar varken
  • Nagelhout 9 Met specerijen gedroogde rosbief uit Kroatië
  • Prosciutto Crudo San Danielle 12,5 12 Maanden gedroogd
  • Umami oester per stuk 2,5 Komkommer | Rettich | Zwarte peper | Boksoi | Ponzu
  • Umami oester per stuk 2,5 Ananas | Basilicum | Tabasco
  • Selectie van dimsum 12 8 stuks | Gestoomd | Chili | Soja
  • Oesterzwam bitterbal 4 4 stuks | Onze oesterzwammen worden gekweekt op ons oude koffieprut


Let’s begin


  • Tartaar 15 MRIJ rund | Mosterd | Sjalot | Truffel vinaigrette | Brioche
  • Lamsham 13 Licht gerookt | Mais | Vadouvan | Kalfsjus
  • Langzaam gegaarde makreel 14 Zoet zuur | Biet | Meiknol | Laurier
  • Aubergine 12 Buffelmozzarella | Panko | Artisjok | Tomaat
  • Sashimi tonijn en zalm 16 Wasabi | Rettich | Komkommer | Soja
  • Caesar salade 13 Gegrilde kip | Croutons | Ansjovis | Boerenopleg kaas


From the kettle


  • Bisque 14 Rivierkreeft | Kokkels | Scheermessen | Zuurdesem | Safraan rouille
  • Crème soep van geroosterde biet 9 Zuurdesem | Soja bonen | Geitenkaas
  • Soto Ajam 11 Kip | Ei | Tauge | Emping

VLEESSELECTIE


Wij gebruiken zowel Hollands weiderund als premium MRIJ rundvlees van de gepassioneerde slager Piet van den Berg in onze menukaart.
De roodbonte koeien lopen vrij rond op diverse landerijen door Nederland, wat voor een prachtige vetbedekking zorgt.
Voor enkele premium cuts, hebben wij gekozen voor USA Black Angus rundvlees.
Dit vlees is meer dooraderd, waardoor het wat zachter is qua textuur.

Chef’s suggestie


  • Kreeft half of heel 23/39 Zilte groenten | Citrus | Krokante aardappel | Beurre blanc
  • Gebakken corvina 26 Asperges | La Ratte | Sauce vierge | Taggiasche olijven
  • Hollands lam 32 Aubergine | Peulvruchten | Gerookte knoflook | Lamsjus
  • Nasi goreng 26 Kipsaté | Varkenssaté | Gamba in tempura | Pindasaus


Aziatische keuken


  • Chicken teriyaki 24 Witte rijst | Romanesco | Groene asperges | Radijs
  • Livar buikspek 24 5 Spice | Zoete aardappel | Rode ui compote
  • Black cod 26 Paksoi | Doperwten | Waterkers | Bundelzwam
  • Maiskip 22 Eiernoedels | Seizoensgroenten | Soja | Gember


Burgers & Breads


  • Bowery burger 21 Hollands MRIJ rundvlees | Brioche brood | Gebakken ei | Truffelmayonaise | Livar spek | MRIJ kaas | Friet
  • Kong bak pao 14 Livar buikspek | Mandarijnse pannenkoek | Lente ui
  • Naanbrood 16 Kip tandoori | Yoghurt | Rode ui | Koriander


Stel uw salade zelf samen


  • Mix van diverse slasoorten 6,5 Komkommer | Tomaat
  • Kies uw groenten 3 Avocado | Gegrilde groenten | Buffelmozzarella
  • Kies uw vlees 4 Gegrilde kip | San Danielle ham | Nagelhout
  • Kies uw vis 6 Gerookte zalm | Gebakken gamba's | Gebakken zalm
  • Kies uw dressing - Aziatisch | Frans | Mosterd | Caesar | Basilicum | Yuzu


All about vegetables


  • Brandnetel risotto 20 Remeker rijp kaas | Asperge | Scharrelei | Bundelzwammen
  • Vegetarische wok 16 Eiernoedels | Tofu | Soja | Seizoensgroenten | Cashewnoten
  • Tahu isi 19 Krupuk tempeh | Atjar koening | Spitskool | Radijs

Zelf samenstellen:
het perfecte grill gerecht


1 Van onze Josper oven & lava grill

  • Zeebaars 29
  • MRIJ zijlende (200 gram) 29
  • Weiderund dry aged entrecote (200 gram) 34
  • USA Black Angus dry aged rib eye 43
  • USA Black Angus Côte de Boeuf 75


2 Kies uw garnituur

Friet | Boerenopleg kaas | Zwarte peper
Nasi koening | Djeroek poeroet | Citroengras
Bloemkool | Gele curry | Tempeh
Spinazie | Knoflookcrouton
Paddenstoelen | Knoflook | Peterselie


3 Kies uw saus

Rode wijn saus
Bearnaise saus
Beurre blanc | Zuring
Pepersaus
Paddenstoelen crème saus

EINDIG JE DINER MET EEN “SWEET SURPRISE” OF MET ONZE HEERLIJKE HOLLANDSE KAZEN


Onze kazen zijn zorgvuldig geselecteerd samen met Kaashandel L’Amuse. Betty Koster is in de Nederlandse kaashandel
de absolute koningin van de kaas. Het meest belangrijke voor L’Amuse is de rijping.
De juiste temperatuur en vochtigheid maken een kaas onweerstaanbaar.

Sweet surprise


  • Kokos 8 Zwarte kleefrijst | Granaatappel | Passievrucht
  • Yoghurt mousse 9 Abrikoos | Basilicum
  • Aardbeien 9 Aardbeiencrème | Pomelo | Verveine | Mascarpone ijs
  • Groene appel posset 8 Witte chocolade | Appel sorbet
  • Say cheese 12 Wij serveren een selectie van 5 Nederlandse kazen, gekozen op rijpheid en kwaliteit
  • Chocolade brownie 9 Walnoot | Cranberry | Toffee | Praline ijs

Bereikbaarheid


Bowery is gunstig gelegen op Amsterdam Airport Schiphol, in de buurt van Hoofddorp & Haarlem. Wij zijn zowel per auto als met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Wanneer je luncht of dineert in Bowery kun je tot 4 uur gratis parkeren in de ondergrondse parkeergarage. Kom je toch met het openbaar vervoer, hebben wij een overdekte verbinding met het station op de luchthaven.

Adres


Bowery Restaurant
Hilton Amsterdam Airport Schiphol
Schiphol Boulevard 701
1118 BN, Schiphol
T: +31-20-7104075


Openingstijden


  Lunch Diner
Ma – Vrij 12:00 – 15:00 17:00 – 23:00
Zat & Zo. 12:00 – 15:00 17:00 – 23:00

Social


Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe menu’s en gerechten? Leren van de chef, restaurant manager en sommelier over hun favoriete gerechten en wijnen en hoe je deze het beste kunt combineren? Volg ons!